SPORTS & NUTRITION IS OUR MISSION

Blog - Slaapcoach: Mark Schadenberg

Slaapcoach: Mark Schadenberg

Slaapcoach: Mark Schadenberg

03-01-2021 10:00 | Door Nutrition Reloaded | Opmerkingen

Ik ben Mark Schadenberg: slaapcoach, auteur, dromenvanger, oud-militair, sportfanaat, maar bovenal; levensgenieter!

Ik heb 14 jaar voor Defensie gewerkt en heb meerdere missies gedaan als militair. Tijdens trainingen werd er bewust gericht op het verstoren van slaap als onderdeel van oefeningen. Mede hierdoor heb ik zelf te maken gehad met een onveilig gevoel wat resulteerde in slaapproblemen.

Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Vroeger sportte ik om er goed uit te zien, voornamelijk voor mijn omgeving. De druk die daarbij hoorde, zorgde onbewust ook voor stress. En stress zorgt er weer voor dat je slechter slaapt. Wij mensen willen graag de controle over dingen waar we geen controle over hebben… De hoeveelheid stress die daarbij komt kijken, kan je letterlijk slapeloze nachten bezorgen. Hoe harder je vecht, hoe meer je wakker ligt.

Het hielp mij om die controle los te laten. Nu sport ik alleen nog om lekker in mijn vel te zitten én omdat ik daardoor beter slaap, niet om er goed uit te zien voor anderen.

Mark heeft inmiddels zijn eerste boek uitgebracht: Van slaapwandeling naar droomleven. Uiteraard is dit boek te bestellen via Bol.com of via zijn eigen website Mark Schadenberg.

Wil je meer weten wat Mark voor jou kan betekenen of heb je vragen over slaapproblemen of slapeloosheid? Stuur hem dan een bericht of volg hem via Instagram.

Comments

You must be logged in to post a comment.

click here to log in